Lithium POCT/zelftest

Meten Veel mensen met een Bipolaire Stoornis worden behandeld met lithium. Een medicijn met belangrijke inname voorschriften. Tussen de 0,4 mmol/l en de 1,2 mmol/l wordt gezien als werkzaam. Boven de 1,6 mmol/l geldt de concentratie als te hoog en is er een groot risico op een lithiumvergiftiging met ernstige lichamelijke gevolgen als gevolg. Het risico op een te hoge lithiumspiegel is altijd aanwezig doordat de spiegel wordt beïnvloed door de eigen vochtbalans. Verschillen in deze vochtbalans door toedoen van onder andere co-medicatie, transpiratie, diarree of veranderingen in de nierfunctie kunnen leiden tot onverwachte wijzigingen in de lithium spiegel.

De Fisic Medimate Point of Care en zelftest

Met de Fisic Medimate kan in enkele minuten eenvoudig het lithium-, het creatinine-gehalte en de nierfunctie bepaald worden. De Medimate is gebruiksvriendelijk, functioneel en betrouwbaar. Slechts één druppel bloed uit de vingertop volstaat om binnen enkele minuten deze waarden te weten.

Informatie over ons testpakket

Verschillende mogelijkheden om de Medimate in te zetten

De Medimate is geschikt om gebruikt te worden in de volgende situaties:

  • Gebruik bij de behandelaar op de poli
  • Gebruik bij de behandelaar in de kliniek
  • Gebruik door de behandelaar bij de patiënt thuis (ambulant)
  • Gebruik door de patiënt zelf

Bipolair en lithiumOp de poli meten
Wilt u meer weten?
Ik wil meer weten Via de button kunt u een vraag stellen, ons benaderen voor een productpresentatie of een gesprek aanvragen.