Medicatievergiftiging voorkomen

Verminderen kans op medicatievergifiting bij hartfalen

Door het meten van kalium en creatinine in bloed

Cardiac Patiënten met hartproblemen gebruiken tegelijkertijd veel verschillende soorten medicijnen. De diuretica medicijnen die zij gebruiken hebben invloed op de natrium en kaliumconcentratie in het bloed. Met name de kaliumconcentratie is belangrijk omdat een te lage kalium leidt tot instabiliteit van de patiënt en ziekenhuisopname.

Voor hartpatiënten, die thuis behandeld worden, wordt door de ambulant verpleegkundige het medicijnniveau middels pompen ingesteld. Op het moment dat het kalium en/of creatinine gehalte niet goed is dan dient de medicatie en dus de pompen direct te worden aangepast.

Bij het thuis behandelen wordt een veneuze bloedafname gedaan. Deze bloedafname wordt naar het lab gestuurd. In het lab wordt de waarde bepaalt. De ambulant verpleegkundige hoort dan aan het eind van de dag of hij/zij terug moet naar de patiënt om de medicatie aan te passen.

Dit proces van meten duurt ongeveer een halve dag en het aanpassen vindt gemiddeld 6-8 uur later plaats dan eigenlijk wenselijk is. Daarnaast legt dit veel beslag op het proces van de verpleegkundige doordat deze aan het eind van de dag ‘s avonds telefonisch contact moet opnemen met de patiënt of in sommige gevallen weer terug naar de patiënt thuis moet.

De Fisic Medimate maakt de bloedanalyse bij de patiënt thuis mogelijk, binnen enkele minuten weet de verpleegkundige het resultaat van de bloedanalyse en kan de medicatie worden aangepast.


Bipolaire StoornisUitdrogingHoge bloeddrukNierfalenMedicatie controle






Interesse?
Bent u geïnteresseerd om te kijken wat de Medimate voor u kan betekenen dan kunt u ons een vraag stellen, een gesprek aangaan of een productpresentatie aanvragen. Ik wil meer weten