22/05/2021 - Pilot GGNET gestart

Lithium medicatie is bij de behandeling van een bipolaire stoornis een methode om patiënten een stabiele basis in hun leven te geven. Maar de lithiumspiegel is daarbij wel cruciaal.

En om die snel, efficiënt en eenvoudig te meten maken steeds meer GGZ-instellingen gebruik van de Medimate. Een handzaam apparaat waarbij met een simpele vingerprik binnen 10 minuten het resultaat beschikbaar is.

Van groot belang voor onder meer de behandelaars van GGNet in Warnsveld. Want ze hebben een samenwerking met een extern laboratorium, waarbij eenmaal in de week de bepaling van de lithiumspiegel gepland staat.

Daardoor kunnen de wachttijden op de resultaten van bloedonderzoek tot een week oplopen. In sommige gevallen is dit een lange periode.

Zeker als de lithiumspiegel niet juist is en de patiënt zich onzeker voelt of  zelfs lichamelijke klachten heeft.

Om sneller over resultaten te beschikken is een pilot gestart met de Medimate op de locatie GGNet Warnsveld. Daarvoor trainden we recent negen medewerkers van GGNet in het gebruik ervan en de meting van lithium en creatinine.

Foto: GGNET medewerekers na de training.


Start zelf een pilot

Lees meer over het Medimate GGZ-testpakket

Voor gebruik op poli’s is het voor professionals mogelijk een testpakket aan te vragen. Daarnaast is een beperkt aantal Medimate meetapparaten beschikbaar voor thuisgebruik. Hoewel hiervoor altijd overleg met en instemming van de behandelend arts nodig is.