Putting you in control
Nederlands English

Het Medimate MiniLab

Het Medimate MiniLab is een mini laboratorium waarmee medische diagnostiek altijd en overal mogelijk wordt. Hierdoor kan het laboratorium naar de patiënten worden gebracht in plaatst van andersom: niet langer gaat een bloed of urine monster naar het laboratorium en volgt de uitslag pas later. Voor het Medimate MiniLab is één druppel bloed voldoende om binnen enkele minuten de uitslag ter plekke beschikbaar te hebben. Het Medimate MiniLab is zowel geschikt voor zorgverleners als de patiënten zelf.

minilab

Het Medimate MiniLab bevat alle onderdelen die nodig zijn voor het uitvoeren van een meting:

De Mediate Multireader

Een meter, de Medimate Multireader, die het meetproces mogelijk maakt en de meetresultaten met datum en tijdstip van de meting opslaat. De Multireader moet met behulp van een adapter op het stroomnet aangesloten worden. De Multireader is voorzien van een beeldscherm en 4 functie toetsen rechts naast het scherm. Met de bovenste twee toetsen kunt u door het menu lopen. Wanneer u de functie heeft bereikt die u wilt activeren, drukt u op de OK-toets. Wanneer u terug wilt naar het vorige scherm drukt u op de return-toets, de onderste toets.

Aan de zijkant van de Multireader bevinden zich de opening voor het insteken van de lab-chip en de mogelijkheid voor het aansluiten van een USB kabel. Via deze kabel kan een toetsenbord of barcode scanner worden aangesloten of kunnen gegevens worden gedownload naar een computer.

De Lab-Chip

De disposable lab-chip waarop de druppel bloed of urine wordt aangebracht. Voor elke meting is een nieuwe lab-chip nodig. De lab-chip bestaat uit een kunststof houder waarin een glazen detectiechip is geplaatst. Wanneer de houder geopend wordt , wordt een afsluitlipje zichtbaar. Onder dit lipje bevindt zich de opening waarop de druppel bloed of urine moet worden aangebracht. Via deze opening komt de druppel in contact met de detectiechip.

De detectiechip is onder andere voorzien van meetelektroden en micro-kanalen met een diameter van 1/5 van de dikte van een haar. Nadat de lab-chip in de Multireader is gestoken zorgt een elektrische veld ervoor dat de diverse stoffen uit de druppel de kanalen in worden getrokken . Daar worden ze van elkaar gescheiden, waarna het mogelijk wordt ze te kwantificeren. Na enkele minuten verschijnt dan het meetresultaat op het scherm van de meter.

labchip-open labchip-closed
Open lab-chip Gesloten lab-chip

Verschillende lab-chips Afhankelijk van het type lab-chip kan de Medimate Multireader gebruikt worden om verschillende stoffen in bloed of urine te meten. Zo zijn er lab-chip beschikbaar voor het meten van lithium in bloed en natrium in urine. De Lab-on-a-Chip technologie van Medimate maakt het in de toekomst mogelijk om een grote variatie aan stoffen te meten. Zo wordt er gewerkt aan het meetbaar maken van natrium, kalium en creatinine, zowel in bloed als urine.

Prikpen

Voor een lithium meting is er altijd één druppel bloed nodig. Deze druppel is gemakkelijk te verkrijgen met behulp van een speciale prikpen voor eenmalig gebruik. Wanneer deze prikpen tegen de vinger gedrukt wordt, wordt een mechanisme geactiveerd dat er voor zorgt dat de naald automatisch naar buitenkomt en een prik zet. Bovendien voorkomt dit mechanisme dat te diep geprikt wordt. Deze prikpennen zijn verkrijgbaar met verschillende naaldlengten en dikten

lancet-1 lancet-2
Prikpen De naald wordt automatisch geactiveerd
door de pen tegen de vinger te drukken